Ücretsiz Blog Açma Yöntemleri

10
826

Merhaba değerli okurlarım, çevremde blog açmayı düşünen ve kendinden henüz emin olmayan tanıdıklarım var, cüzi miktar ödeyip özel site yaptırmak yerine maliyeti olmayan olan wordpress, blogger ve tumblr gibi profesyonel blog ortamlarına yönlendiriyorum. Bu ücretsiz blog şablonlarının sayısı bir kaç tane olunca aralarında seçim yapmak gerekiyor, benim tercihim özel alan adımla wordpress tabanını kullanmaktan yana oldu, gayet zevk aldığım güzel bir ortam olan wordpressi sizlere de tavsiye edeblirim. Sizleri fazla sıkmadan direk konuya gireyim ve ücretsiz blog nasıl açabilirsiniz, hayalinizdeki blogger olabilirmisiniz bir deneyelim. Arkadaşlar, hem para vermeden hemde zorlanmadan hazır şablonlar kullanarak kolaylıkla blog açabilirsiniz, çok kalite tabanları olan ve dünya tutulmuş bu sistemlerin artı ve eksi yönleriyle biraz açıklayalım.

Ücretsiz Blog Açma Yöntemleri

1. WordPress
Wordpress sağlam bir ekip ile hazırlanmış bir blog açma sitedir. WordPress ile iki farklı şekilde blog açılabilir. Yazı başlığının dışına çıkmayarak ilk olarak ücretsiz blog açma yönteminden bahsedelim. WordPress.com ve WordPress.org şeklinde iki tür vardır. Burada da hiç bir ücret ödemeden blog açılabilmektedir. Ancak birçok ücretsiz blog açma yönteminde olduğu gibi seçmiş olduğunuz site isminin sonuna wordpress.com uzantısı gelmektedir. Siteniz mertcanilter.wordpress.com şeklinde olacaktır.
Ücretsiz kendinizi deneme amacıyla böyle bir sistem üzerinden blog yönetmek ideal bir seçim olabilir. Bu sistem sizi bazı konularda kısıtlayabilir, tema seçme ve düzenleme konusunda zorluklar çekebilirsiniz.
WordPress.org tabanını kullanıp ücretli bir blog açmak isterseniz, Örneğin; www.mertcanilter.com.tr adresi gibi bir alan adı almalısınız ve bu alan adına içeriğini depolayayacğınız hosting almanız gerekir. Daha sonra alan adınızı hostinginize yönlendirip burada wordpress.org un tabanını yüklemelisiniz, yükledikten sonra kendinize bir tem belirleyip blog yazmaya başlıyabilirsiniz, sizleri fazla sıkmadan kısaca anlatmaya çalıştım daha detaylı bilgi isterseniz iletişimden ulaşabilirsiniz.
2. Blogger
Blogger.com, google amca tarafından sunulan ücretsiz blog oluşturma sitesidir, google size yazı yazmak ve yayınlamak için her türlü imkanı sunar, bunun dışında Google’ın AdSense platformundan yararlanarak blog adresinizden para kazanma şansını elde edebilirsiniz. Blogger.com ücretsiz olmasına rağmen size mobil(responsive) kullanımda avantajlar sunar, bununla birlikte ücretli bir biçimde satın aldığınız alan adını tanımlayabilme imkanına sahip olursunuz.
3. Tumblr
Tumblr.com, diğer blog açma sitelerinden biraz farklı bir yapıya sahiptir, bu blog oluşturma platformu metin yani yazı ile düşüncelerini aktarmak isteyen kişiler için tam anlamıyla işinizi göreceğiniz bir yapıda değildir, fotoğraf, resim veya video gibi zengin medya içerikleriyle blog yazarlığı yapmak isteyen kişiler için elverişli bir alt yapıya sahiptir. Tumblr.com size çeşitli farklı fonksiyonlardan ücretsiz bir biçimde yararlanma imkanı sunmaktadır. Bir fotoğrafçı, bir ressam veya video sanatçısı olma niteliğine sahipseniz veya olmak istiyorsanız Tumblr.com adresinden kolayca blog açabilir ve kendinizi farklı insanlara tanıtabilirsiniz.

Yazılar çok fazla detay içermiyor, wordpress ile site oluşturmak ve yönetmek için wordpress ve webmaster yazı kategorilerimi takip etmeye devam edebilirsiniz.

10 YORUMLAR

  1. Ben bu yukarıdaki sistemlerin hepsini kullandım fakat en sonunda blogger ile devam etmeye karar verdim. Çünkü kullanımı kolay bana daha iyi geldi, fakat bir gün Allah göstermesin blogspot’a bir şey olursa kesinlikle worpdress’e geçerim. ( Gerçi kullanışlı olan başka bir blog servsisi yok bana göre )
    Blog servsislerini tanıtmak adına güzel bir yazı olmuş kardeşim eline sağlık.

  2. Güzel bir makale, klavyenize sağlık. Ücretsiz bloglar oldukça fazla, belki bu konuyu 2. yazı ile devam ettirebilirsiniz.

    Ayhan beyin dediği gibi Medium da farklı bir alternatif olabilir. Tabi seo kısmında çokta başarılı olduğunu düşünmüyorum, sebebi ise; arama sonuçlarında neredeyse hiç Medium sayfalarını görmüyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz